• WAARSCHUWING:

  Op dit moment is er in Nederland een grote recall van een aantal vleeswaren afkomstig uit een van de fabrieken van Offerman. In de media wordt een flink aantal formules (supermarkten en foodservice groothandels) genoemd die hierbij betrokken zijn. Ook bij Heeren van Ghemert wordt één specifiek soort van deze vleeswaren gebruikt in onze 'self-service' ontbijt-boxen voor hotelgasten. Het betreft hier : FairBeleg-gegrilde achterham.

  De betreffende vleeswaren zijn NIET gebruikt bij bereiding van gerechten in onze keuken. Op ons terras of in de brasserie zijn betreffende vleeswaren NIET gebruikt. Het betreft apart verpakte vleeswaren voor op brood. Deze worden gesloten aan onze gasten gepresenteerd. Van mogelijke besmetting in de keuken is géén sprake.

  Heeft u bij ons gelogeerd en gebruik gemaakt van een self-service ontbijtbox dan is er een kleine kans dat u een als verdacht aangemerkt pakketje met plakjes ham heeft gehad. (8 verdachte producten in de afgelopen 2 maanden)

  Listeria
  Het consumeren van de genoemde producten kan een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Mensen die vragen hebben over hun gezondheid wordt aangeraden om contact op te nemen met hun huisarts. Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met listeria is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn.

  Inmiddels hebben wij alle als verdacht aangemerkte producten gecontroleerd en waar nodig vernietigd.

  Onze excuses voor het ongemak.

  Meer informatie mbt dit onderwerp:
  https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/listeria.aspx
  https://www.rivm.nl/nieuws/vleeswaren-waarschijnlijk-bron-20-patienten-met-listeria
  https://www.nvwa.nl/onderwerpen/listeria-monocytogenes/documenten/waarschuwingen/2019/10/05/belangrijke-veiligheidswaarschuwing-voorverpakte-vleeswaren-freshly-kraak-vers-fairbeleg-anur-wahid

Heeren van Ghemert
Ridderplein 37
5421 CX GEMERT
tel: (+31) (0)492 392008
email: info@heerenvanghemert.nl